Bitcoin, Rusya, Elon Musk... Kripto Dünyasında Yankı Uyandıran Top 5 Gelişme!

Bitcoin, Rusya, Elon Musk... Kripto Dünyasında Yankı Uyandıran Top 5 Gelişme!

İşte bu hafta Bitcoin Talk Haber tarafından yayınlanan ve kripto dünyasında yankı uyandıran beş gelişme.
  • Haber Merkezi
  • 12.09.2022 - 12:55
  • Güncelleme : 12.09.2022 - 12:55
Sosyal Medya'da Paylaş
Rusya kripto para ödemelerini yasallaştırmak istiyor. Kripto paralar konusunda uzun bir süredir Rusya Merkez Bankası ile anlaşmazlık yaşayan Rusya Maliye Bakanlığı, nihayetinde kripto paraların uluslararası ödemelerde kullanımı için anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, Ukrayna savaşının başlamasının ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan söz ederek her iki kurumun da mevcut koşullarda uluslararası ödemelerde kripto paraların kullanılması gerektiğini kabul ettiğini söyledi. Rusya'ya uygulanan yaptırımlar neticesinde birçok Rus şirket küresel finans sisteminden koptuğu için bu hamle ile dış ticari ve ithalatı kolaylaştırmak amaçlanıyor.

Peter Schiff Bitcoin yatırımcılarına çağrıda bulundu. Bitcoin karşıtı duruşuyla bilinen Euro Pacific Asset Management'ın kurucusu, baş ekonomisti ve küresel stratejisti Peter Schiff, Twitter'daki paylaşımıyla Bitcoin yatırımcılarına varlıklarını satmaları için çağrıda bulundu. Bitcoin'i batan bir gemiye benzeten Schiff, "Büyük olasılıkla 20 bin dolar seviyesi enayilere batan gemiye binmek için bolca zaman tanıyarak sahte bir dip olduğunu kanıtlayacak" diyerek dibe vurmadan önce gemiyi terk etmenin daha iyi olduğunu söyledi. Başka bir tweet'te ise sadece Bitcoin'in çökmediğini, piyasa hakimiyetinin de önemli ölçüde düştüğünü belirtti. Daha önce de yatırımcılara Bitcoin'den vazgeçmelerini söyleyen Schiff, Bitcoin'in nihayetinde sıfırı göreceğini düşünüyor.

Short Bitcoin fonlarına rekor giriş gerçekleşti. Kripto araştırma ve yatırım şirketi CoinShares'in verilerine göre short Bitcoin fonlarına rekor giriş gerçekleşirken long Bitcoin fonları ise çıkış görmeye devam etti. CoinShares'in verilerine göre Bitcoin'in fiyatı düştüğünde değeri artan short Bitcoin fonlarına geçen hafta 18 milyon dolarlık giriş gerçekleşti ve bu en büyük haftalık giriş olarak kayda geçti. Short Bitcoin fonlarının yönetim altındaki toplam varlıkları da 158 milyon dolara ulaştı. Bitcoin fiyatı yükseldiğinde değeri artan geleneksel Bitcoin fonları ise 11 milyon dolarlık çıkış gördü. 

Elon Musk'a açılan dava büyüyor. Dogecoin hayranı ve Tesla CEO'su Elon Musk'a açılan dogecoin davasına yeni isimler katıldı. Musk'ın dogecoin'i tanıtmak için saadet zinciri yürütmek için suçlandığı dava ilk olarak Haziran ayında dogecoin yatırımcısı Keith Johnson tarafından açılmıştı. Son mahkeme belgelerine göre davaya daha fazla sanık ve davacı katıldı. Söz konusu belgelere göre davaya yedi yeni yatırımcı katılırken yeni sanıklar arasında ise Musk'ın tünel inşaatı şirketi The Boring Company ve köpek temalı meme coinin yaratıcıları Billy Markus ve Jackson Palmer bulunuyor. Bunlara ek olarak davacılar arasına Dogecoin Vakfı ve Dogecoin geliştiricilerinin yanı sıra programcı Ross Nicholl ve tanınmış Dogecoin destekçisi Matt Wallace dahil olmak üzere Dogecoin ile ilgili kişi ve kuruluşlar da eklendi. Ayrıca Jongson, Nisan 2019'dan bu yana dogecoin'e yatırım yaparak para kaybeden yatırımcılar adına 258 milyar dolar tazminat talep ediyor.

MicroStrategy daha fazla Bitcoin almaya hazırlanıyor. Sık sık Bitcoin alımlarıyla gündeme gelen ABD'li yazılım şirketi MicroStrategy, cuma günü daha fazla Bitcoin satın almak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na başvuruda bulundu. Şirket, söz konusu başvuruda Bitcoin alımlarını desteklemek için 500 milyon dolarlık hisse senedi satma planlarını açıkladı. MicroStrategy söz konusu başvuruda hisse senedi teklifinin Bitcoin alımı da dahil olmak üzere genel kurumsal amaçlarla kullanılacağını söyledi. 2020'den bu yana Bitcoin satın alan şirket, şimdiye kadar yaklaşık 2 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almak için hisse senedi ve tahvil tekliflerinden elde ettiği kazançları kullandı.
 
GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ