Bitcoin Yarılanma Olayları Artık BTC Fiyatını Artırmıyor, Rapor Diyor

Bitcoin Yarılanma Olayları Artık BTC Fiyatını Artırmıyor, Rapor Diyor

Outlier Ventures’in yeni raporu, dört yıllık Bitcoin yarılanma döngüsünün “bittiğini” iddia ederek, yarılanma olaylarının olgunlaşan kripto piyasası nedeniyle bitcoin fiyatını artık önemli ölçüde etkilemediğini savunuyor.
  • Haber Merkezi
  • 5.09.2024 - 17:16
  • Güncelleme : 5.09.2024 - 17:16
Sosyal Medya'da Paylaş

 Rapor, yarılanmaların etkisinin 2016’dan sonra azaldığını, son fiyat hareketlerinin daha çok Bitcoin ETF’leri ve makroekonomik faktörler, 2020’deki Covid sonrası sermaye enjeksiyonu gibi, tarafından yönlendirildiğini öne sürüyor.

Rapor, Bitcoin Yarılanmalarının Fiyatlar Üzerindeki Etkisinin Abartıldığını İddia Ediyor

Web3 hızlandırıcısı Outlier Ventures, son Token Trendlines raporunu Salı günü yayımlayarak “dört yıllık döngünün öldüğünü” belirtti. Bu, 2024 yarılanmasından bu yana bitcoin fiyat hareketlerinin analizi temel alınarak ifade edildi.

Firmanın Araştırma Lideri Jasper De Maere tarafından yazılan rapor, bitcoin’in yarılanma olaylarının etkisinin zamanla önemli ölçüde azaldığını savunuyor. De Maere şunları yazdı:

2016’nın BTC fiyat hareketi üzerinde önemli, temel bir etkiye sahip olduğu son yıl olduğuna inanıyoruz. O zamandan beri, madencilerin BTC blok ödülünün büyüklüğü, olgunlaşan ve giderek çeşitlenen bir kripto piyasası bağlamında önemsiz hale geldi.

Analiz, kripto para piyasası olgunlaştıkça, geleneksel dört yıllık döngünün fiyat trendlerini tahmin etmek için artık geçerli bir faktör olmadığını savunuyor.

Stratejik olarak, De Maere, yarılanmanın bitcoin’in fiyat hareketinde önemli bir rol oynamaya devam ettiği varsayımına meydan okuyor. “2020 yarılanmasının ardından BTC ve kripto piyasasının güçlü performansı tesadüfidir çünkü 2020 yarılanması, ABD’nin yalnızca o yıl para arzını (M2) %25,3 artırdığı, Covid sonrası benzeri görülmemiş bir küresel sermaye enjeksiyonu döneminde gerçekleşti,” diye açıkladı.

Ayrıca rapor, 2024’te dört yıllık döngünün hala geçerli olduğu fikrinin kusurlu olduğunu belirterek, şöyle diyor:

BTCE ETF onayı, talep odaklı bir katalizörken, yarılanma arz odaklı bir katalizördür ve birbirini dışlayan unsurlar değiller.

De Maere son olarak şunları belirtti: “Yarılanmanın bazı psikolojik etkileri olabilir, tozlu BTC cüzdanlarını hatırlatan bag holder’lara hatırlatabilir, ancak temel etkisinin artık anlamlı olmadığı açık … Kurucular ve yatırımcıların piyasayı zamanlamaya çalışmak yerine, dört yıllık döngüye bel bağlamaktan daha önemli makroekonomik sürücülere odaklanmasının zamanı geldi.”

 

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN HABERLERİ